Klaas Deknatel: interim bidmanager bij Nestlé

“Vier maanden heb ik als interim bidmanager bij Nestlé gewerkt via TenderKracht.

Mijn ervaring met detachering- en recruitmentbureaus was niet echt denderend tot ik in contact kwam met Tenderkracht. Deze mensen leken daadwerkelijk te weten waar het om draait bij tenderen. De samenwerking met Kim Holst en Xeanette Duynstee-Dijksman liep direct gesmeerd, wat al snel resulteerde in een fraaie interim-opdracht bij Nestlé. Van januari tot mei 2023 was ik daar bidmanager in de wereld van koffie en koffiemachines. Een erg leuke en leerzame ervaring.”

Ben jij ook op zoek naar een tijdelijke klus (of vaste baan) in de aanbestedingswereld, kijk dan hier naar de openstaande vacatures.

Pim Lansbergen: van journalist naar bidwriter

“TenderKracht heeft mij kennis laten maken met de aanbestedingswereld. Het is journalistiek, maar dan met alle facetten die ik in dit vak miste. Het is een goede keuze gebleken!”

“Het leuke aan journalistiek vind ik het schrijven en het creatieve proces. Dat komt ook terug in bidwriting, maar dan werk je veel meer in groepsverband, is er meer focus op details en schrijf je klantgericht. Je moet iedere aanbesteding en klant weer volledig zien te doorgronden. Het is een andere denkwijze, maar dit lijkt nog beter bij mij te passen.”

“Ik kan deze switch zeker aanraden aan andere journalisten. Zeker als je schrijven het belangrijkste vindt, maar het samen met collega’s in een nauw proces werken aan de perfecte tekst mist.”

Wil jij ook weten of deze move iets voor jou is? Doe dan de tenderkrachtmeting.

 

Johan den Hartog: een uitdagende baan bij CSU

“Ik had al een leuke baan en ik was niet per se op zoek naar iets anders. Maar… de vacature bleek zo goed aan te sluiten bij wat ik kan en wil, dat ik toch het gesprek aanging”.

“Ik werd een tijdje geleden benaderd door TenderKracht voor de functie Manager Tenderteam bij CSU in Apeldoorn..  Ik heb eerst een kennismakingsgesprek gevoerd met Xeanette Duynstee-Dijksman van TenderKracht. In dit gesprek kwam ze erachter wat mijn profiel is en wat mijn sterke punten zijn. Zij maakte de match met CSU en dat blijkt tot nu toe erg goed te passen.  TenderKracht is prettig en professioneel met ruimschoots aandacht voor de kandidaat! Terugkijkend op het traject, ben ik er blij mee. Het paste perfect. Dat heb ik als zeer positief ervaren.”

Compass Group: in één jaar groeiden we van 2 naar 6 collega’s

Met behulp van TenderKracht heeft Compass Group één flexkracht en twee vaste bidcoördinatoren gevonden en is het team (voorlopig) compleet.

Door de groeiende markt voor multiservicediensten, moest het bidteam van Lex Schiferli meegroeien.
“Ik had vanuit mijn afdeling vacatures uitstaan, maar er kwamen bijna geen reacties op. Onze recruiter heeft toen contact gezocht met TenderKracht. Xeanette is vervolgens voor ons gaan zoeken, maar gaf ook gelijk aan: we kunnen per direct flexkrachten leveren. Daar hebben we dankbaar gebruik van gemaakt. Via deze weg is Nienke bij ons terecht gekomen. Begin 2022 kwam Christine erbij als vaste kracht en in april van dat jaar is nog een kandidaat van TenderKracht gestart.”

“We hebben inmiddels een mooie club mensen zitten, die allemaal veel van elkaar leren. Om deze groei te bevorderen volgen we ook trainingen bij de TenderAcademie. Zo hebben zij een training SMART schrijven gevolgd. Dat gaan we vaker doen.”